Obs på bisygdomme

Livet i bigården - Obs på bisygdomme

"Livet i bigården" handler desværre også en gang imellem om "død" i bigården. I Danmark har vi et meget højt niveau af opmærksomhed på at holde vores bibestand så sund som muligt uden brug af kemiske og medicinske metoder. Det betyder bla. at vi behandler mod varroamiden efter DBF's "sikre strategi" og kun bruger organiske syrer så vores voks forbliver "grøn".

En skolebigård kan i næsten sammenlignes med venteværelset hos lægen, hvor mange forskellige sygdomssyptomer er samlet, og mulige vira og infektioner kan spredes. Vi kommer fra et stort område i Nordsjælland, og en skolebigård kan desværre være central for spredning af sygdomme.

Vi gør derfor en del ud af at være opmærksomme på at bære så lidt som muligt hjemmefra egen bigård til skolebigården, og omvendt.

Det betyder:


  • at du ikke bruger dit eget værktøj i skolebigården
  • at du ikke flytter bier, yngel, voks og tavler mellem dine egne bier og skolebigården
  • at du selvfølgelig må gå i dit eget tøj og bruge egne handsker, men at handskerne skylles i VirkonS (står i sprøjtedunke ved udstyrscontaineren) før du starter ved et tirsdagsmøde, og skylles igen inden du kører hjem.

Bier der skal flyttes, eller bier du køber, skal kontrolleres af en kyndig biavler. Der er flere kvalificerede i foreningen, så bier du får fra skolebigården, kan du regne med er sunde og raske.